top of page

De Toverbloesem is een kinderdagverblijf voor vaste en occasionele kinderopvang, erkend door Kind en Gezin en voldoet aan de normen door hen gesteld. De dagprijs voor opvang wordt berekend volgens het IKT-systeem (inkomensgerelateerd tarief).

Wij vangen max. 36  kindjes per dag op, dit in 2 gemengde leeftijdsgroepen. De appeltjes en de peertjes.


Wij streven ernaar om voor uw kindje een zo fijn mogelijk huiselijke sfeer te creëren. Alles gebeurd ook in dezelfde ruimte, eten, spelen en verzorging. Elk kind heeft nood aan geborgenheid, liefde en aandacht. Zo alleen kan het openbloeien tot een zelfzekere persoonlijkheid. Er wordt gestreefd naar een kwaliteitsvolle kinderopvang. Er wordt rekening gehouden met de persoonlijke noden van de kindjes. Zowel klein als groot kunnen zich uitleven in dezelfde speelruimte. Op deze manier kunnen we de gezinssituatie zo dicht mogelijk benaderen. Op deze wijze leren de kleintjes ook van de groteren.

Om op een speelse en heel natuurlijke manier de brede ontwikkeling van baby's, kruipers en peuters te stimuleren, gebruiken we vaak het open-eind-spel. Het is een vorm van spelen zonder regels of een echt doel. De kinderen ontdekken op hun eigen manier het spel waarin ze hun fantasie en creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. Kinderen spelen zo ook op een meer ontspannen manier, er zijn immers geen regels, wat maakt dat het resultaat niet goed of fout kan zijn. Ook werken we zeer vaak rond verschillende thema's zoals de seizoenen, feestdagen, dieren of beroepen,...Dit gebeurt door middel van knutselen, hanteren van verschillende materialen op onze tufftray, dansen, liedjes zingen, verhaaltjes vertellen... Wij beschikken over een aangepaste kindvriendelijke leefruimtes en grote buitenspeelruimte. Wij proberen daarom ook zo veel mogelijk buiten te spelen. Als het weer het toe laat verhuizen we naar buiten!

We hanteren een open en eerlijke communicatie met de ouders. Dit vinden we zeer belangrijk.


Spelen

De leefruimte van de appeltjes is een ruimte van de is 57m², die van de peertjes 61,5m². De kindjes mogen heel deze ruimte gebruiken om fijn in te spelen en ravotten. Verhaaltjes luisteren in de zetel, met de auto rondrijden, in het huisje kruipen, tekenen aan het tafeltje,... Voor de allerkleinsten is er  een verhoogd park, relaxstoeltjes, speelmatten, voldoende aangepast speelgoed.

Het speelgoed wordt regelmatig vervangen zodat er voldoende variatie is.

Slapen

Elk kindje slaapt in een eigen bedje, krijgt zijn eigen slaapzakje of dekentje. We volgen het ritme van het kind, ze worden in hun bedje gestopt als hij/zij behoefte heeft om te slapen. 

Voeding

De kinderen mogen ontbijt van thuis meebrengen en opeten in de Toverbloesem. In de voormiddag is er een soepmoment.'s Middags wordt er een warme maaltijd voorzien. De maaltijden zijn seizoensgebonden en aangepast aan de leeftijd van het kind. Er zit voldoende variatie in het menu. Wij kunnen ook zorgen voor een vegetarisch/dieet menu in overleg met de ouders. In de namiddag krijgen de kleintjes hun vers bereidde fruitpap. De grotere kinderen krijgen vers fruit.

Poedermelk wordt zelf meegebracht. De flesvoeding wordt hier klaargemaakt. Babyvoeding wordt op het afgesproken uur gegeven.

Verzorging

De ouders nemen mee:

  • Pampers! Dit graag in een grote hoeveelheid (wordt gemeld wanneer ze bijna op zijn)

  • Reservekledij

  • Indien nodig 1 flesje + poeder maar dit niet klaargemaakt.

  • Medicatie wordt enkel gegeven met doktersattest

  • Knuffel, doek voor het slapen gaan

  • Tutje

  • Speciaal dieet of glutenvrije voeding kunnen worden voorzien.

Praktisch

De opvang is voorzien voor niet-schoolgaande kindjes. Ze worden opgevangen van maandag tot vrijdag en dit vanaf 7u30 tot 18u. Gelieve deze uren te respecteren.

We werken steeds met een heen- en weerschriftje. U ontvangt dat na de eerste opvangdag. Er staat bijvoorbeeld in wat uw kindje die dag allemaal heeft gedaan, bijgeleerd, wat uw kindje gegeten heeft, e.d. Ook vragen en opmerkingen van de ouders kunnen hierin genoteerd worden. Daarom vragen we om het schriftje telkens terug mee te brengen.

bottom of page